انسان همواره به دنبال راه هایی بوده است تا از عناصر اطراف خود تا حد امکان استفاده کند تا از سختی کار بکاهد و در عین حال کیفیت را افزایش دهد. صنعت ساخت و ساز نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در سیر تکاملی طولانی خود از آغاز توسعه روستایی و شهری تا به امروز برای پاسخگویی به نیازهای روزافزون انسان از راهکارهای بسیاری استفاده کرده است. استفاده از سنگ و به خصوص سنگ مرمر در صنعت ساختمان قدمتی طولانی دارد و از همان ابتدا مورد استفاده قرار گرفته است.
اگرچه استفاده از آن در طول زمان تغییر کرده است، اما همچنان بخشی جدایی ناپذیر از صنعت ساخت و ساز است. از طرفی پیشرفت روزافزون صنعت ساختمان به ویژه در زمینه معماری باعث شد که سنگ های طبیعی نتوانند نیازهای مهندسان و طراحان را به طور کامل پاسخگوی ایده های خود و جلب رضایت مشتریان با سلیقه های متنوع و همچنین معایب باشند. مانند وزن سنگین، قیمت بالا و استحکام کمتر. و غیره در سنگ های طبیعی سختی کار را افزایش می دهد اما استفاده از آن به حدی ضروری است که قابل حذف نیست.
سنگی مصنوعی نما
با مقدمه ای که خواندیم شاید برایتان جالب باشد که بدانید چه چیزی باعث می شود صنعتگران، هنرمندان، کارفرمایان و مشتریان سنگ های مصنوعی را به سنگ های طبیعی ترجیح دهند؟ درست!! همانطور که اشاره کردیم، برتری سنگ های مصنوعی مانند تراورتن بر سنگ های طبیعی است. اما این برتری دقیقاً در چه مواردی خود را نشان می دهد؟ 1. انطباق با اهداف معماری سبز و بر اساس ملاحظات زیست محیطی و انسانی. 2. قابلیت بازیافت 3. قیمت مناسب تر و اقتصادی تر. 4. کیفیت بالاتر. 5. مقاومت بالاتر (کشش و فشار). 6. تنوع بیشتر در طرح، رنگ و بافت. 7. تنوع بیشتر در شکل، اندازه و ابعاد. 8. کیفیت رنگ بالاتر و ثبات رنگ طولانی مدت تحت تاثیر شرایط آب و هوایی مختلف. 9. مقاومت بیشتر در برابر شرایط آب و هوایی. (باد، باران، نور و اشعه خورشید، گرما، سرما و…) 10. عمر مفید. 11. وزن کمتر 12. ضخامت کمتر.
13. نصب آسانتر و راحتتر و در نتیجه ظرافت و زیبایی بیشتر در کار. 14. بسیار شبیه به سنگ طبیعی. (در تولید از تکنولوژی استفاده می شود که هر قطعه از نظر طرح رگه متفاوت باشد و هیچ دو قطعه ای شبیه هم نباشد تا احساس واقعی بودن سنگ کاملا القا شود) 15. تولید بر اساس سلیقه و ایده جدید. سرعت نصب بالا. 17. امکان ایجاد شیار و اسکوپ و … برای نصب ظریفتر و راحتتر. 18. حمل و نقل آسان تر. 19. امکان سفارش طرح و رنگ دلخواه. 20. کمتر کثیف هستند و راحت تر تمیز می شوند. به طور خلاصه امکاناتی که سنگ های مصنوعی دارند آن را به انتخاب بهتری تبدیل می کند. تنوع رنگ و طرح به اختیار و سفارش هنرمند و صنعتگر است که دست او را برای ایده پردازی باز می گذارد تا نیاز و سلیقه مشتریان متنوع را برآورده کند.
باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود. قیمت پایین تر علیرغم کیفیت بالاتر، هر مصرف کننده ای را ترغیب می کند که سنگ مصنوعی را به سنگ طبیعی ترجیح دهد. اما سنگ های مصنوعی از جمله اسلب در چه مواردی دقیقا استفاده می شوند و آیا می توانند جایگزین سنگ طبیعی باشند؟ تقریباً در همه موارد میتوانند جایگزین مناسبی برای سنگهای طبیعی باشند، حتی در مواردی کاربردهایی فراتر از سنگهای طبیعی دارند. 1. انواع کفپوش و سنگفرش سنگ مصنوعی به عنوان کفپوش حیاط، پارکینگ، پیاده رو، به عنوان موزاییک، پله، محیط داخلی ساختمان های تجاری و مسکونی، سرویس های بهداشتی (حمام و سرویس بهداشتی). ، راهروها، آسانسورها و همچنین محیط های شهری مانند پارک ها و خیابان ها و … و از کفپوش های آنتی باکتریال برای محیط های آزمایشگاهی و صنعتی و … استفاده می شود که هم زیبایی و هم کیفیت بالایی دارد و نظافت راحت تری دارد.
2. دیوارپوش سنگ مصنوعی به عنوان دیوارپوش در حیاط، پارکینگ، بالکن و تراس، نورگیر، راه پله و در مواردی حمام، آشپزخانه و … در اندازه ها، طرح ها و رنگ های مختلف استفاده می شود. 3. وسایل کاربردی و تزیینی و محوطه سازی برخی از وسایل کاربردی مانند سینک ظرفشویی، وان، حوض، مجسمه، آبنما، نیمکت، گلدان، میز، نرده، ستون، میز و … در انواع رنگ ها و طرح ها با استفاده از سنگ های مصنوعی. به عنوان سنگ تراورتن نقره ای تولید می شود که ظاهر زیباتری به محیط می بخشد. 4. قرنیزها علاوه بر زیبایی برای جداسازی زمین از دیوار و ایجاد فاصله بین خانه و دیوار استفاده می شود. 5. کابینت و سطوح باز و روی میزها، سنگ های مصنوعی در طرح ها، رنگ ها و اندازه های مختلف با مقاومت بالا در برابر گرما، سرما، خط و خش، ضربه، لکه و … گزینه مناسبی برای کابینت روباز و رومیزی می باشد. 6. طراحی داخلی نیز نقش بسیار مهمی در طراحی داخلی دارد و توسط طراحان معماری به عنوان یک گزینه دکوراتیو جذاب (مانند سنگ های آنتیک) در قسمت های مختلف دیوار، سقف، کف و … استفاده می شود سنگ های مرکب با طرح ها و رنگ های متنوع با مقاومت در برابر خراش، سایش، حرارت، اسید و قلیایی قابل استفاده در نمای داخلی و خارجی، کفپوش، فضاهای جداکننده، سقف و … سنگ های شبانه (با قابلیت ذخیره نور و انعکاس آن در تاریکی). سنگ های پوشیده شده با طلا، نقره، مس و… پانل های تزئینی.
7. نمای بیرونی ساختمان های تجاری و مسکونی و … نماهای سنگی در انواع طرح ها و رنگ ها و ابعاد مناسب برای انواع سبک های نما از کلاسیک تا مدرن با کیفیت و استحکام و مقاومت و عمر مفید در برابر. شرایط آب و هوایی که نیاز طراحان را برآورده می کند و همچنین با وزن و ضخامت کم و وجود شیارها، نصب را آسانتر و سریعتر می کند. در نتیجه سنگ های مصنوعی انتخاب اقتصادی تری هستند اما در عین حال بهتر و با کیفیت تر از سنگ های طبیعی هستند.
سنگی مصنوعی نما رومی ساختمان
امروزه در صنعت ساختمان کشور ما بیشترین استفاده از سنگ برای نمای بیرونی است و پرطرفدارترین سبک نمای این روزها نمای رومی است که یکی از نماهای کلاسیک است و متریال اصلی آن سنگ است و این نما معروف به سنگ اما گاهی برای اجرای آن از مواد دیگری مانند سرامیک و سیمان نیز استفاده می شود، اما باید توجه داشت که استفاده از هر ماده دیگری غیر از سنگ به زیبایی، شکوه و کیفیت این سبک و همچنین اهمیت آن لطمه جدی وارد می کند. ویژگیهای این سبک که آن را از سایر سبکها متمایز میکند، جزئیاتی مانند وجود طاقها، قوس ها، منحنیها، ستونها و سرستونها، گاهی مجسمهها، قرنیزها و غیره در تقارن با یکدیگر است. که جوابگوی تولید تمامی این اقلام در زیباترین و بالاترین کیفیت می باشد. بنابراین انتخاب سنگ به عنوان متریال برای اجرای این سبک در نما می باشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.